Nova "zvijer" na sceni
101

Tinejdžer napravio nevjerovatnu transformaciju i srušio Schwarzeneggerov rekord

D. P.
Ratushnyi nakon svega četiri godine treninga (Foto: Instagram)
Ratushnyi nakon svega četiri godine treninga (Foto: Instagram)
Američki bodybuilder Anton Ratushnyi (19) ispisao je historiju postavši najmlađi takmičar u profesionalnom bodybuildingu srušivši rekord legendarnog Arnolda Schwarzeneggera.

Posljednjih dana pažnju sportskih medija u svijetu privukao je Anton Ratushnyi. Tinejžder iz Texasa srušio je 57 godina star rekord tako što je osvojio Classic Physique Pro takmičenje, što mu je donijelo epitet najmlađeg profesionalca u historiji.

Prije njega rekord je držao Arnold Schwarzenegger, legendarni bodybuilder, glumac i političar.

No, medijima je najimpresivnija njegova fizička transformacija u samo nekoliko godina. Ratushnyi je za četiri godine napravio transformaciju iz prosječno građenog tinejdžera do mišića na kojima mu može pozavidjeti cijeli svijet.

"Uz mnoge nedaće tokom prošle godine, ne mogu dovoljno naglasiti koliko je važno vjerovati u sebe, bez obzira šta drugi misle o tebi. Tako mi je drago što sam se odlučio baviti svojom istinskom strašću i nisam dopustio da me negativnosti dotaknu. Riskirao sam i uz bodybuilding porastao kao osoba koja je dostojna inspirisanja novih generacija", rekao je Ratushnyi i pohvalio se:

"DAme i gospodo, ovo je vaš novi najmlađi IFBB Classic Pro šampion i ukupni prvak na NPC Nationalsu", dodao je.

Na scenu je došao tiho i nedavno. Pojavio se tek ranije ove godine, a za samo nekoliko mjesesi postao je top tema u bodybuilding medijima. Ratushny redovno objavljuje fotografije i inspiriše brojne mlade bodybuildere.